Дія множення. Закони множення


УРОК 50

Тема. Дія множення. Закони множення

Мета: систематизувати знання учнів про переставний, сполучний та розподільний закони множення; вправляти у розв’язанні задач на рух; вдосконалювати навички усної лічби.

Обладнання: картки для усної лічби, таблиця для розв’язання задач.

ХІД УРОКУ

I. Актуалізація знань учнів

1. Усна лічба за таблицею

Дія множення. Закони множення

2. За даними таблиці знайти


невідомі величини.

Рухомий об’єкт

Швидкість

Час

Відстань

Дія множення. Закони множення

? см/год.

2 год.

140 см

Дія множення. Закони множення

18 км/год.

? год.

54 км

Дія множення. Закони множення

60 км/год.

4 год.

? км

II. Вивчення нового матеріалу

1. Бесіда

На дошці – малюнки 5 вантажних машин, по 8 блоків на кожній. Учитель пропонує різними діями дізнатись про кількість усіх блоків.

8 + 8 + 8 + 8 + 8 = 40; 8 – 5 = 40.

– Як називаються числа при множенні?

– Дія множення має переставний та сполучний закони.

2. Читання тексту в завданні № 419, 421

3. Бесіда за прочитаним

4. Первинне закріплення матеріалу. Вправи № 420, 422, 423

5. Самостійна робота: № 424

6. Фізкультхвилинка

III. Розвиток математичних умінь учнів

1. Коментоване розв’язання задач за таблицею вправи № 425

2. Самостійне розв’язання задачі № 426

3. Задача з логічним навантаженням № 427

550 – 300 = 250 (г) – це половина цукерок.

300 – 250 = 50 (г) – маса порожньої коробки.

IV. Підсумки уроку

V. Домашнє завдання

№ 428, 429.



1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No Ratings Yet)
Loading...


Як облаштувати джерело міні проект.
Ви зараз читаєте: Дія множення. Закони множення